A főzőcsapatot érkezés után egy rendező a kijelölt helyre kíséri, ahol a főzőcsapat vezetőjének (nevezéskor meg mell adni) irányításával 9 óráig be kell rendezni a főzőhelyet, és előkészülhetnek a főzéshez.

  • Tüzet gyújtani 9 órakor lehet a zsűri eligazítása után.
  • A főzéshez szükséges ivóvízről mindenkinek gondoskodnia kell!
  • Mosogatáshoz szükséges vizet és tűzifát a BBK biztosítja.

Asztalt, széket és pavilont a BBK nem tud biztosítani, ezért kérjük, azokról mindenki gondoskodjon. A kínáláshoz szükséges asztalt, padokat, műanyag edényeket, valamint szemeteszsákot az egyesület biztosít.

Az elkészült ételeket 11óra 30 és 13óra 30 között kell a zsűri sátorba elvinni.

Eredményhirdetés várhatóan 14 óra 30perc és16 óra 30 perc között lesz a színpadon.(az időpont műsortól függően változhat)

Kategóriánként az első három helyezett kupát, oklevelet kap. Különdíjat kap az a csapat, akit a szakmai zsűri és a rendezők közösen választanak ki.

A főzőcsapat 3tagból állhat, de jöhetnek velük kísérők, akiknek 14 éves kor fölött meg kell vásárolnia a támogatójegyet, amivel jogosulttá válik a területen tartózkodni és a leírás szerint fogyasztani más kóstolóhelyeken.

Amennyiben a 3fős főzőcsapat tagjai más kóstolóhelyen is kívánnak ételt, vagy italt fogyasztani akkor nekik is támogatójegyet kell venniük.

A főzőversenyben indult étel mennyiségének legalább 30 adagnak kell lennie, amit a rendezvény látogatóinak kóstolójegyek ellenében rendelkezésére kell bocsájtania. Azt, hogy egy teljes adag étel hány kóstolójegyet ér azt a főzőcsapat határozza meg és ezt az étel nevével együtt jól láthatóan ki kell függeszteni.

Előírás, hogy 4db kóstolójegyért egy kis adagot mindenkinek biztosítani kell!!!

A kóstolójegy átvételekor a kijelölt részt arról le kell tépni és természetesen a már előzőleg kezelt jegyet befogadni tilos!!!

Kóstolójegyet elfogadni csak aranyszínű karszalaggal rendelkező személytől szabad!!!

Azoknak a kiemelt vendégeknek, akik VIP feliratú karszalaggal rendelkeznek, jegy nélkül kell kóstolót biztosítani. (nincsenek nagy számban, és a színét csak a rendezvénynapján közöljük)

A begyűjtött jegyeket az egyesület az információs ponton (ahol vásárolni is lehet)5db levonása után a névérték 50%-os árán beváltja (ezzel a nyersanyag árát visszafizeti a főzőcsapatoknak.)

Tűzoltó készülékről minden csapatnak gondoskodnia kell!!!

Kérjük a főzőhelyet az esemény végeztével tisztán, szemétmentesen szíveskedjenek hátrahagyni.